Skip to content

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Οι αναπνευστικές παθήσεις διαιρούνται σε τρεις κατηγορίες:
1. Λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού (ρινική κοιλότητα – στοματική κοιλότητα – παραρρινικός κόλπος – επιγλωττίδα – φωνητικές χορδές – φάρυγγας – λάρυγγας – τραχεία – βρόγχοι – πνεύμονες – βρογχιόλι) όπως κρυολόγημα, ιγμορίτιδα, πνευμονία, φυματίωση και άλλα.
2. Χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες όπως άσθμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα και άλλα.
3. Επαγγελματικές πνευμονοπάθειες όπως η ασβέστωση, η νόσος των ανθρακωρύχων και άλλα.
  Τα αίτια που προκαλούνται οι αναπνευστικές λοιμώξεις ποικίλλουν ανάλογα με την αιτία. Το κάπνισμα είναι ένας σοβαρός λόγος για αλλοιώσεις στη λειτουργία κυρίως των πνευμόνων. Η γύρη μπορεί να πυροδοτήσει τις διαδικασίες που προκαλούν το άσθμα, όπως και οι χημικές αναθυμιάσεις λόγω δουλειάς.
  Η διάγνωση γίνεται με εξετάσεις. Ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, τομογραφίες πνεύμονα, ανάλυση δείγματος πτυέλων και δοκιμασίες πνευμονικής λειτουργίας.
  Το θυμάρι περιέχει θυμόλη (πτητικό έλαιο). Οι έρευνες έδειξαν ότι αυτό το συστατικό είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό και αποχρεμπτικό βότανο. Θεωρείται ήπιο ηρεμιστικό σε καταστάσεις άσθματος.
  Η μολόχα περιέχει γλισχρασματώδεις ουσίες και μαλακτική δράση.
  Κάντε ένα τσάι με θυμάρι – λεμόνι – αχιλλέα και πίνετε 3 φορές την ημέρα. Επίσης να καταναλώνετε σκόρδο και κρεμμύδι για γρηγορότερη ίαση.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  Αποφεύγετε το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όταν βρίσκεστε σε νοσηρή κατάσταση. Η κατανάλωση του, επιβραδύνει την ίαση.
  Να λαμβάνετε καθημερινά συνιστώμενες από ειδικό ποσότητες από τις βιταμίνες Α (μουρουνέλαιο ) C, και Ε, καθώς και βιταμίνη Β (μέλι). Μέταλλα όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, μπορούν να ενισχύσουν σε συνεργεία με τα παραπάνω, το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να προάγεται η αυτoίαση του οργανισμού κι ίσως έτσι να αποφύγετε δυσάρεστες υποτροπές!

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top