Skip to content

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ»
  Ο πολυάσχολος σύγχρονος τρόπος ζωής, είναι ίσως, ο κύριος υπεύθυνος για τις περισσότερες περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
  Δεν τρώμε πια αρκετές φυτικές ίνες (όσπρια – λαχανικά – φρούτα), δεν πίνουμε αρκετό νερό (με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση των κοπράνων) δεν ασκούμαστε αρκετά (μειώνοντας την κίνηση του εντέρου) και το κυριότερο, βιαζόμαστε ακόμα κι όταν έρθει η φυσική επιθυμία για κένωση, διότι το άγχος μας κατάδιώκει ακόμη και στην τουαλέτα!
  Η δυσκοιλιότητα συνηθίζει να εμφανίζεται σε ανθρώπους που φαίνεται να βιώνουν τις ίδιες ψυχικές ανάγκες. Αρχικά φαίνεται να έχουν άρνηση αποκόλλησης από το παρελθόν τους με έντονα στοιχεία αυτοκαταπίεσης και εσωστρέφειας, ακολουθώντας η αίσθηση ότι υπάρχει έλλειψη αγάπης κι αποδοχής από τον περίγυρό τους, κι όλα αυτά συνοδεύονται από φόβο κι άγχος. Τέλος η ηττοπαθή στάση τους, τους κάνει να πιστεύουν ότι όλα είναι μάταια, και η μια διαταραχή φέρνει την άλλη, και όλα μαζί, οδηγούν σε ασθένειες, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, εκκολπωμάτωση, διαβήτη, νόσος του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάθλιψη, καρκίνο και άλλα.
  Η δυσκοιλιότητα, ξεκινάει πολλές φορές απ την παιδική ηλικία, όταν το παιδάκι ντρέπεται να πάει στην τουαλέτα του σχολείου και συγκρατείται.
Αργότερα, η φύση της σύγχρονης ζωής (δουλειά, κακό φαγητό κ.τ.λ.) αλλά και κάποια φάρμακα (μορφίνη, κωδεΐνη, σίδηρος, ασβέστιο, αντιισταμινικά, αντικαταθλιπτικά ή ρυθμιστικά πίεσης) ίσως να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.
  Η συμβατική ιατρική προτείνει διάφορες λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως καθαρτικά (διάφορα), λακτολόζη και άλλα.
  Η βοτανική θεραπευτική, προτείνει ολιστική προσέγγιση του προβλήματος ξεκινώντας από την ψυχοσύνθεση του υποψηφίου και καταλήγοντας στην άσκηση και τη σωστή διατροφή. Υπάρχουν αρκετά βότανα στην υπηρεσία της δυσκοιλιότητας όπου κι αν οφείλεται.
ΑΛΘΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ: Γλισχρασματώδη βότανα, λιπαίνουν τα εντερικά τοιχώματα και καταπολεμούν φλεγμονές.
ΚΑΣΚΑΡΑ ΣΑΓΚΡΑΝΤΑ: Επανεκπαιδεύει το έντερο ώστε να ενεργοποιηθεί και να διορθωθεί η περιστολή του εντέρου.
ΤΖΙΝΤΖΕΡ: Άφυσο βότανο. Προφυλάσσει το πεπτικό σύστημα από αέρια και κολικούς πόνους.
ΚΙΧΩΡΙ: Όλα τα ραδίκια έχουν καθαρτικές ιδιότητες. Διεγείρουν την λειτουργία του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης κάνοντας τα χολικά υγρά να λιπαίνουν το έντερο. Άλλες τροφές που βοηθούν στην αποβολή κοπράνων αλλά και στην καλή κατάσταση του εντέρου είναι: το λάχανο, το μαρούλι, το σκόρδο, το αχλάδι, το πεπόνι, η ντομάτα, το πράσο, η αλόη (από φαρμακείο), το ελαιόλαδο και γενικά τα αμάσητα σπόρια (καρπούζια – πεπόνια και άλλα).

ΣΥΝΤΑΓΗ:
1. Κάθε πρωί νηστικός, να λαμβάνεται μια κουταλιά ελαιόλαδου.
2. Αντί για καφέ, αγοράστε από το φαρμακείο υποκατάστατο, φτιαγμένο από κιχώρι. Είναι εξίσου τονωτικό, όσο και ο καφές, χωρίς τις παρενέργειες του και παράλληλα, βοηθά στην δυσκοιλιότητα.
3. Πίνετε καθημερινά 1 ½ λίτρο τσαγιού με 3 – 4 κουταλάκια μείγματος βοτάνων (αλθαία – λιναρόσπορο – τζίντζερ – κασκάρα) για αρκετό καιρό, ώσπου να διορθωθεί το πρόβλημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αποφεύγεται την Σέννα διότι χρησιμοποιείται μόνο περιστασιακά, με συμβουλή ειδικού και μην ξεχνάτε να ρωτάτε καθημερινά τον ιατρό σας, προτού αρχίσετε κάποια από τις παραπάνω συνταγές. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και μόνο ο ειδικός γνωρίζει.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top