Καλό θα ήταν να μην κάνετε συλλογή βοτάνων μετά από βροχή γιατί η γύρη…
«ΜΙΑ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΘΗΣΗ»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ : ALLIUM SATIVUM
ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές το χρησιμοποιούσαν πριν πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες ως τονωτικό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το είχαν θεοποιήσει, το χρησιμοποιούσαν για τονωτικό και αντισηπτικό. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε τις αναθυμιάσεις του σκόρδου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ο Διοσκουρίδης υποστήριζε ότι καθαρίζει τις αρτηρίες. Κατά τις μεσαιωνικές δοξασίες, οι μοναχοί μασούσαν σκόρδο για να προστατευτούν από την πανώλη. Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, οι στρατιώτες τοποθετούσαν σκόρδο στις πληγές για να μη μολυνθούν.
ΕΡΕΥΝΑ: Κλινικές μελέτες επαλήθευσαν ότι το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, ελαττώνοντας την υπέρταση και μειώνοντας την L.D.L. χοληστερίνη, χωρίς παρενέργειες. Το στρατιωτικό νοσοκομείο της Φουκουγιάμα στην Ιαπωνία, πραγματοποίησε πειράματα σε ασθενείς με λουμπάγκο και αρθριτικούς πόνους, που έδειξαν ευεργετικά αποτελέσματα στο 86% των ασθενών, λόγω της αλλιστατίνης, που περιέχεται στο σκόρδο. Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, έπειτα από έρευνες και αναλύσεις κατέληξαν ότι το σκόρδο έχει αξιοσημείωτη αντιβιοτική δράση, που οφείλεται σε ένα συστατικό, την αλλικίνη. Το διαλλυδικό σουλφίδιο (που περιέχεται στο σκόρδο) φαίνεται ότι μπορεί να απενεργοποιήσει τα ισχυρά καρκινογόνα και να καταστείλει την ανάπτυξη όγκων. Οι ενώσεις του σκόρδου διεγείρουν τον σχηματισμό γλουταθειόνης, ενός αμινοξέου που λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ο Έρικ Μπλοκ (ερευνητής) ανακάλυψε μια ένωση στο σκόρδο και δείχνει να βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων του αίματος, οπότε μας προστατεύει από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ: Οι σκελίδες του βολβού.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Οι σύγχρονοι βοτανοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για τις τονωτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, σε καταστάσεις θρόμβων, υπέρτασης, ταχυκαρδίες, και αιμορροΐδες. Επίσης λόγω των αγγειοδιασταλτικών του ιδιοτήτων, βοηθάει στην αρτηριοσκλήρωση. Διαλύει το ουρικό οξύ και χαλαρώνει τους κιρσούς. Χρησιμοποιείται για βρογχίτιδες, γρίπη και διφθερίτιδα. Είναι διουρητικό, και βοηθάει στην ολιγουρία και στην υδρωπικία. Εξωτερικά, εξαφανίζει κάλους και κότσια, επουλώνει πληγές, διαλύει πρηξίματα, αποστήματα, και κύστες. Καταπραΰνει τα τσιμπήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επιτρέπεται η χρήση του σκόρδου σε αναιμίες και υπόταση. Όποιος έχει πρόβλημα με το στομάχι του ας το αποφεύγει, επίσης οι μητέρες που θηλάζουν, να μην το χρησιμοποιούν, διότι προκαλούνται κολικοί πόνοι στο μωρό.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τρώτε 1 σκελίδα σκόρδου μετά από κάθε γεύμα (3 φορές την ημέρα). Αν έχετε ενοχλήσεις στο στομάχι, τότε συνοδεύστε το από γάλα.
This Post Has 0 Comments