Skip to content

14.09 .2014

«ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΟΤΑΝΟ»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: CRATAEGUS OXYACANTHA

  Η υπέρταση είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης πάνω από τις φυσιολογικές τιμές που ορίζονται σε 120/80 mmHg και ευθύνεται για πολλές βλάβες και επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμό. Συχνά υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, που όμως ο τρόπος ζωής μας, είναι η κύρια αιτία για να εκδηλωθεί η νόσος. Η παχυσαρκία (κακό φαγητό), το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η αρτηριοσκλήρυνση, είναι οι κύριες αιτίες για να πυροδοτηθεί η νόσος. Βασιλιάς των πάντων, είναι, γι άλλη μια φορά, το στρες και το άγχος, που κάνουν το άτομο να σφίγγεται και μαζί του συστέλλονται μύες, αγγεία κ.τ.λ.
  Η διατροφή είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεται με κανόνες, διότι τα λίπη και οι υδατάνθρακες «κολλάνε» στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων (αθήρωμα) και δυσκολεύουν τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης.
Όταν τα αίτια της υπέρτασης είναι αλλεργικά (με διάγνωση γιατρού) καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, διότι αυτά κατηγορούνται σαν την πιο συνηθισμένη αιτία αλλεργικής υπέρτασης.
  Πολλές φορές η υπέρταση συνδέεται με κάποια πάθηση, όπως η στένωση της νεφρικής αρτηρίας, η νεφρική ανεπάρκεια και άλλα.
  Οι ασθενείς διαμαρτύρονται συχνά για πονοκεφάλους, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Η δύσπνοια, οι ζαλάδες, η θολή όραση και το αναψοκοκκινισμένο δέρμα, είναι τα πιο γνωστά συμπτώματα και πολλές φορές μπορεί να καταλήγουν σε αμφιβληστροπάθεια, εγκεφαλοπάθειες, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, νεφρική ανεπάρκεια, στηθάγχη, ή εγκεφαλική θρόμβωση.
  Αντίθετα η υπόταση, μειώνει την πίεση του αίματος και συνοδεύεται με τιμές κάτω του φυσιολογικού ορίου, με συμπτώματα εξάντλησης, λιποθυμίας και θολής όρασης που τα κάνει το ίδιο ικανά για σοβαρά προβλήματα, όπως της υπέρτασης.
  Ο κράταιγος είναι ένα τιτλοδοτημένο βότανο, που φτιάχτηκε για να ρυθμίζει προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος. Η θεραπευτική αξία του βοτάνου διαπιστώθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα από αμερικανούς γιατρούς.
  Ισχυρό καρδιοτονωτικό βότανο, βοηθάει στη ρύθμιση της υπέρτασης και της υπότασης, της ταχυκαρδίας και της αρρυθμίας, ώσπου να βρουν ξανά τους φυσιολογικούς ρυθμούς.
  Ήπιο ηρεμιστικό, επεμβαίνει στο νευρικό σύστημα και χαλαρώνει τη νευρική υπερένταση και την στηθάγχη. Εξαιρετικό για καταστάσεις αϋπνίας και ήπιο διουρητικό.
  Προφυλάσσει το καρδιαγγειακό σύστημα από αρτηριοσκλήρυνση, βοηθάει στην πέψη και δίνεται σε καταστάσεις διάρροιας και πυρετού.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ: άνθη – καρποί.

ΕΡΕΥΝΑ: Τα βιοφλαβονοειδή που έχει ο κράταιγος, έχουν ερευνηθεί διεξοδικά και αποδείχθηκε ότι διαστέλλουν και χαλαρώνουν τις αρτηρίες, ιδιαίτερα την στεφανιαία αρτηρία. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθούν στη μείωση του εκφυλισμού των αιμοφόρων αγγείων.
  Το 1994, στη Γερμανία, αποδείχτηκε ότι ο κράταιγος έχει τη δύναμη να ρυθμίζει την πίεση του αίματος.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ: Σε φαρμακεία, σε βοτανοπωλεία και σε μείγματα βοτάνων για προβλήματα του καρδιαγγειακού στα σουπερμάρκετ. Στη φύση είναι δυσεύρετο και πολλές φορές γίνεται σύγχυση με άλλα είδη λόγω ομοιοτήτων.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗ: Αγοράστε κράταιγο, τίλιο, αχιλλέα και ανακατέψτε τα, να ενωθούν. Βράστε 4 ποτήρια νερό, μαζί με 3 κουταλιές μείγματος για 5 – 7 λεπτά. Πίνετε 1 ποτήρι το πρωί, 1 το μεσημέρι και 1 το βράδυ, για αρκετό καιρό (μήνες ή χρόνια). Ανά δύο μήνες κάντε παύση μιας εβδομάδας (κάντε έλεγχο της υπέρτασης σε πραγματικές συνθήκες). Συμπληρωματικά καλό θα ήταν να τρώτε 1 σκελίδα σκόρδο μετά από κάθε γεύμα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΣΗ: Αγοράστε κράταιγο, θυμάρι και φασ-κόμηλο και ενώστε τα, ή χτυπήστε τα στο μπλέντερ. Βράστε 3 ποτήρια νερό μαζί με 2 κουταλιές μείγματος για 5 – 7 λεπτά. Πίνετε 1 ποτήρι το πρωί και 1 ποτήρι το βράδυ για αρκετό καιρό. Κάντε παύση μιας εβδομάδας κάθε μήνα. Συμπληρωματικά καλό θα ήταν να τρώτε πρωινό με γάλα και νιφάδες βρώμης ή να ρίχνετε επιπλέον στο πιάτο σας και στις σαλάτες. Τα χάπια μπυρομαγιάς (φαρμακείο) κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ρωτήστε το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να φτιάξετε τις παραπάνω συνταγές. Ο συνδυασμός με φάρμακα μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top